Svein-Erik fyller 70 år

Harstadklubbens styreleder fyller 70 år 22. august 2013.
Svein-Erik Lind er født og oppvokst på Øvre Seljestad, dvs. i Rollnesbyen, ikke langt fra Landsåsbanen. Han spilte selvsagt fotball på Landsås. Han har vært innom flere andre lag etter at han flyttet sørover, og avsluttet fotballkarrieren på Askers oldboyslag.

Etter Seljestadskolen, realskolen og gymnaset i Harstad utdannet han seg til landmåler i Bergen og senere til anleggsingeniør i Trondheim. I 1970 begynte han i Aker Kværner (nå Aker Solutions). Jobben var knyttet til olje- og gass og til bygging av betongplattformer. Det ble mange utfordrende prosjekter i både inn- og utland. I disse dager pensjonerer han seg fra denne bedriften, etter 43 års tjeneste.

Svein-Erik og hans skotske kone Margaret har bodd i Asker siden 1984. De besøker Harstad titt og ofte, og festspilluka er et ”must”. Det blir også besøk i Skotland og feriereiser rundt om i verden.
Svein-Erik har vært med i Harstadklubben i Oslo helt fra starten i 1994. Han ble valgt inn som varamedleme til styret i 2003 og har vært styreleder siden 2006.

Vi gratulerer vår styreleder med åremålsdagen!

Svein-Erik på den røde løper

Svein-Erik på den røde løper

Svein-Erik i hoppbakken

Svein-Erik i hoppbakken (for noen år siden)
Foto: Johan Kristiansen

INTERVJU MED SVEIN-ERIK LIND (2007)

Klubbformannen vår

Svein-Erik Lind (64) overtok formannsvervet etter Jarle Evanger i 2006. Han er opprinnelig ”seljestadramp”, (som i sin tid var en hedersbetegnelse på ungdommen som bare var nesten ”ekte” harstadværinger), nærmere bestemt fra Seljestads Øvre del (Rollnesbyen) i et stort hus, som i dag har adresse St. Olavs gt. 128.

Siden ble det Seljestadskolen, realskolen i Skolegata og avslutning på reallinjen på Heggen i 1962. Svein-Erik er gift med skotske Margaret, har to voksne barn.

 

Foto: Gunnar Strøm

Etter Heggen bar det ut i den store verden – til Fana ved Bergen og utdannelse på jordskiftelinjen ved Stend Jordbruksskule. Landmåling var det store faget, som han praktiserte i mange år både før og etter videreutdannelse på Trondheim Ingeniørhøyskoles anleggslinje, med eksamen i 1968. Siden 1984 har han hatt fast bosted i Dælifaret 47, nær Asker sentrum og Føyka Stadion.

I 1970 startet han en internasjonal karriere innen olje- og gassindustrien i Libyas ørken, et fagfelt han ennå jobber innen i Aker Kværner på Lysaker. Det har bydd på mange spennende prosjekter i inn- og utland, bl.a. ca. 20 år tilknyttet bygging av CONDEEP betongplattformer i Nordsjøen.

Dine ferievaner?
- I 30 år har det blitt årlige reiser til enten Harstad eller Skottland med avstikkere til Syden, USA og Canada. Rundreiser i Norge og Skandinavia er det også blitt tid til, samt diverse opphold på firmahytter her hjemme.

Fritidsinteresser?
- Fotball har vært hovedinteressen siden guttedagene på Landsåsbanen. Landsås var klubben, selvfølgelig, men siden den gang har jeg spilt på diverse lag rundt i Norge, til og med 1. divisjon, og endte opp som oldboysspiller i Asker. For tiden er det mest jogging, tur i skog og mark, golf (grønt kort), skiturer etc. LIONS blir det også tid til i tillegg til Harstadklubben.

Hvilken forbindelse har du til Harstad i dag?
- Besøker gjerne slekta, representert med tante Synnøve (Gabrielsen) på 90 år, som hun fyller 6.april i år, niese Camilla med sine to barn og søskenbarn Marit og Astrid med ektefeller, barn og barnebarn samt familien Ulle (tidligere Harstad Lærhandel). Og fortsatt har jeg mange venner innen Landsås-familien. Kan nevne Stein Jarl Jakobsen, Kalle Eilertsen, Ola Eidberg, Harald Josefsen, Arnegutt Jacobsen m.fl., pluss gode naboer og venner som bl.a. Einar Strand, Borghild og Heid I. Jakobsen samt Margaret og Jan Kaarbø. Det er dessverre ikke mange av mine gamle skolekammerater jeg ser når jeg besøker Harstad, men de fleste har vel som meg ”emigrert” fra byen. Treffer mange igjen gjennom Harstadklubben.

Dine mest minneverdige opplevelser?
- NM på skøyter i 1962, kongebesøk på 50-tallet, HILs seirer på Stadion og i Narvik på 50-tallet, rockekonserter i Folkeparken i regi av Steinar Willadsen etc., etc. Det morsomste (hvis vi kan kalle det det) var jo byorginalene våre fra denne tiden og kø utenfor gammelkinoen, når det var cowboyfilmer. Hele ungdomstiden var jo full av opplevelser av diverse slag og noe som bringer fram minner er å gå langs Seljestadveien og minnes det yrende butikklivet der på 50-tallet med Dotta, Valla, Magda Melvik, fiskemann Hagerup, Thorvald Pettersen, radioforhandler Lind, slakter Arne Solbakken, Peder og Per Andreassen m.fl.

Hvem og hva har betydd mest for Harstad by?
- Vanskelig å si, men jeg kan nevne Kaarbø familien, Bertheus J. Nilsen, ordfører Leif Bothner, rådmann Magnar Hellebust, ordfører og stortingsrepresentant Arnljot Norwich og statsråd og ordfører Leif Arne Heløe. Festspillene, Harstad Vikings og Harstad som Nord-Norges oljehovedstad.

Det beste ved Harstad?
- Følelsen av å være hjemme igjen når jeg runder Åsby på vei inn fra Evenes eller tøffer inn Vågsfjorden med Hurtigruta en vakker sommermorgen. Beliggenheten av byen er unik mellom åser, fjord og fjell – beskyttet mot de kraftigste vinterstormer fra vest og nord. Når det gjelder favorittstedet mitt i byen med omegn, så er det terrenget mellom Landsåsbanen og Musvannet. Deretter videre opp på Middagsfjellet, Korsdalen og Blåhatten. Dette er ypperlig turterreng både sommer og vinter.

Hva slags utviklingsmuligheter tror du Harstad har?
- Pr. i dag er det vel muligheter innen olje- og gassrelatert industri, så vidt jeg kan bedømme. Reiselivs- og handelsnæringen bør også fortsatt ha utviklingsmuligheter, mens skipsindustrien, Forsvaret, fiskerinæringen etc. alle har sett sine beste dager.

24.3.07 - gr